Suklaan ja muun rasvaisen ja sokerisen ja välinpitämättömyyden vuoksi usealla tämänikäisellä on _huono_ iho. Kiiltävä, rasvainen ja finninen. Olen itse yrittänyt kaikin keinoin välttää tuota lopputulosta, ja aika hyvin olen siinä onnistunutkin. Tänne päätin koota muidenkin iloksi vinkkejä, joilla ihon saa pysymään (tai joka edes vähän auttaa) hyvässä kunnossa. :> vinkit ovat omiani, osa myös kosmetologiltani ja kavereiltani ja ympäri nettiä.

1. Juo vettä!
-
jos et urheile niin 1,5-2l päivässä riittää, jos urheilet niin n. 3l.

2. Syö terveellisesti!
- syö monipuolisesti niin saat tarpeeksi vitamiineja

3. Nuku tarpeeksi!
- jos nukut alle 8h yössä, nukut liian vähän!

4. Puhdista naama aamun illoin!
- puhdistusvaahto, -geeli ja -maito; siinä on varaa valita! muista myös pestä meikit pois illalla, että iho saa hengittää!

5. Kuori iho kerran viikossa!
- ihon kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja, ja saa ihon virkistymään. hyviä kuorinta-aineita ovat mm. freemanit, saa anttilasta viiden euron pintaan

6. Rasvaa aamuin illoin!
-kuivaan ihoon tulee helpommin finnejä - muista kosteuttaa ihoasi. apteekista saa kuudella eurolla saa hyvän rasvan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noiden lisäksi on tietysti vähän kotikonsteja ;>

1. Laita yöksi hammastahnaa finnin päälle, niin se kuivuu.
2. Finnejäkin _voi_ puristaa oikein: katso että finnin pää on valkoinen, silloin se on valmis. Desinfioi neula, ja puhkaise finni. Purista tali ulos - älä kummiskaan purista liikaa ettei verta tai kirkasta sidosnestettä tule. Kun olet puristanut, pistä rasvaa ja täsmähoitoainetta.
3. Omaa ihoani ainakin Clerasil kuivatti kovasti, ja kuivan ihon seuraksena finnit lisääntyivät. Eli, jos käytät Clerasilia, älä käytä sitä joka ilta.
4. Nivea young -tuotteet ovat hyviä!
5. Jos on varaa, käy kosmetologilla. Kosmetologi ei vain paranna ihoasi, vaan myös kertoo mitkä tuotteet sopivat ihotyypillesi.
6. Minua auttoi myös, kun sekotin tipan Basironia puhdistusmaitoni sekaan, sekotin ne keskenään ja pesin sillä liuoksella naaman (:

Ja jos sinulla on jo akneiho, kannattaa käydä ihotautilääkärillä. Hän määrää sinulle antibiootteja, aknea ei saa pois millään vippaskonsteilla! Jos haluat nopeasti näkyviä tuloksia, pyydä Roacutta -nimistä lääkettä, se on vahvin markkinoilla oleva aknelääke!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Itse siis olen saanut ihoni pysymään hyvänä näillä vinkeillä! Käyn kosmetologilla ihonpuhdistuksessa, käytän nivea young tuotteita ja jotain kosmetologini suosittelemaa kasvorasvaa. Siitä se lähtee! :>